Blog Yazılarımız

Kakaolu Fındık Ezmesi’nin Evde Yapımı

Ben de çocuk olsam kahvaltı masasındaki herşeyden çok kakaolu fındık ezmesi yemek isterdim. Ben de anne olsam, binbir uğraşma ile “Hadi bir lokma daha,bak bu son” diye uğraşmak yerine, mutlulukla kahvaltısını adeta yutan bir çocuk seyretmek isterdim.

Tahin Helva Üretimi

Geleneksel Türk yiyeceklerimiz arasında yer alan severek yediğimiz bir tatlıdır tahin helva. Batı ülkeleri tarafından Türk balı, Türk helvası ve Türk tatlısı gibi çeşitli isimlerle de adlandırılır. Katı homojen ve ince lif bir görünüme sahip olan tahin helva üretimi nasıl gerçekleşir inceleyelim bugün.

Reçel Yapımı

Rengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın tat kaynağı. Kimi zaman ekmeğin üzerine sürülen, kimi zaman kreple yenen ya da tatlı tariflerine malzeme olan reçelleri her mevsim yapmak mümkün. Ancak özellikle yaz aylarında çilek, vişne, kayısı, incir, üzüm, karpuz gibi meyvelerin bollaşmasıyla mutfaklardan da tatlı tatlı kokular gelmeye başlıyor…